Linkblog

PC Kommandó a blog.hu-n

Szupergyors gépek, normál árakon

A számítástechnika rejtelmei:

A blogon részletes leírásokat találsz arról, hogy milyen számítástechnikai trükkök és módszerek tudják gazdagabbá, élvezetesebbé, örömtelibbé tenni a számítástechnikát.
Ár, minőség és funkcionalitási tanácsokat adunk ingyen.

Tekintsd át kínálatunkat is:

PC Kommandó kínálat

Tóth László telefonszáma: 06-209/816-934

Friss hozzászólások

Utolsó kommentek:

Ilona Katonáné 2014.01.30. 17:00:05

egy nagyi ajánlása szülőknek.

Bejegyzés: Mit szabad és mit nem a gyerekeknek?

Rival · http://www.rivalcomp.hu 2012.06.01. 20:09:20

@Jungfrau: véleményem szerint ha egyébként is újratelepítést tervezel, ne bajlódj a vírusirtóval. Ments mindent, ami menthető (doksik, képek, zenék, levelezés, címlista, kedvencek, stb.) külső tárolóra, és indulj nulláról! Meglásd, megéri.

A telepített programokat illetően én a legális utat járom, és ajánlom. A Windows telepítése után, legfrissebb driverek beszerzése, telepítése, majd a Windows Update lefuttatása után az alábbi szoftvereket szoktam telepíteni: Google Chrome, Microsoft Security Essentials, Java, Foxit Reader, VLC Media Player, Picasa, 7-Zip, levelezésre op. rendszertől és ízléstől függően vagy marad az XP-s Outlook Express, vagy későbbi rendszerekre Windows Live Essentials, Mozilla Thunderbird. Továbbá Skype, CutePDF, Spybot S&D, Malwarebytes AntiMalware, CDBurnerXP és/vagy ImgBurn is felkerül az általam újratelepített gépekre. Ebben az összetételben a licencek szerint is jogtiszta gépet varázsolhatsz.

Bejegyzés: Hardverekről, érthetően, magyarul

Jungfrau 2012.05.12. 14:40:10

Kedves Rival!
Nagyon köszönöm a segítséget.Van bőven hely a lemezen,vírus nincs.Az XP fogom újra telepíteni.A 3,6 Mozillát használtam pár megszokott dolog miatt,de szinte leállítja a Windi a gépet,így frissítettem 12 verzióra,amit naponta fél óránként felajánlott.A feladatkezelőn futtattam.Sajnos az avas,antivírust a leírt folyamat/eltávolítás/klikk,nem lehet levenni.Megköszönöm,ha segítesz.Ezt írja:Asehiface error has occurred 536870929
Try to reinstall or contact support ,plae.
Köszönöm,Jungfrau.

Bejegyzés: Hardverekről, érthetően, magyarul

Rival · http://www.rivalcomp.hu 2012.04.25. 15:08:51

@Jungfrau: Ha még aktuális, nyomj egy CTRL-ALT-DEL-t, majd pedig Feladatkezelő. A Teljesítmény fül alatt a Memória ablakban ellenőrizd, hogy mekkora a jelenlegi memória használat. Ebben benne foglaltatik a teljes használat, virtuális memóriával együtt. Ha nincs megnyitva semmi, és úgy is nagyon magas ez az érték, szelektálni kellene a futó alkalmazásokat, tehát eltávolítani a gépről minden olyan programot, amelyet nem használsz, vagy régen használtál (Vezérlőpult - "Programok telepítése és törlése" WinXP esetén, vagy "Programok és Szolgáltatások" Win7 esetén). Ha minden felesleges program eltávolítva, és még mindig magas a fenti érték, nem zárható ki valamilyen vírusfertőzés sem. Ha Windows XP-t használsz, 1 GB memóriának elégnek kell lennie, Windows 7 esetén azonban erősen ajánlott legalább 2 GB RAM használata.

Bejegyzés: Hardverekről, érthetően, magyarul

Jungfrau 2012.04.15. 14:38:26

Köszönöm szépen a kedves intelligens tisztelet tudó választ,elég lett volna 1 igen-nem.Nem minősítést személyeskedést kértem.
Üdv.

Bejegyzés: Hardverekről, érthetően, magyarul

Jungfrau 2012.04.15. 13:20:49

Asus /A7M/ folyamatosan ki írja a Windows:A virtuális memória kevés.
A gép adatainál :1,96 szabad virtuális memória van.
TotálCMD:szintén bőven van hely.
1GB gép,1x bővített-de bővíthető 2GB-ig.
Érdemes,lehet e bármit kezdeni?
Lassul,leáll-főleg fotók nézegetése közben.
Köszönöm.

Bejegyzés: Hardverekről, érthetően, magyarul

Prof50 2011.12.03. 00:24:38

@ZoliTesó:

Te egy low vagy ember!

Üdv!

Bejegyzés: Boldog Vásárló Garancia

zorromoka 2010.12.01. 21:11:23

ó te jó ég, a pokol melyik bugyrában járok épp?? hogy kerültem ide, segítség??? ááá, én is egy számítógépes démon által megszállt kisgyerek vagyoook!!!!!!vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Bejegyzés: Miért halmozottan káros a számítógépes játék a gyerekek számára?

dJw_ · http://rendszergazdak.blog.hu 2009.03.09. 20:41:34

Rita, azt írod, hogy:

"A fogyasztóvédelmi törvény a céges ügyfelekre csak végső esetekben vonatkozik, a „Mégsem ilyet szerettem volna”, vagy a „Meggondoltam magam” sőt, az „Elromlott, cseréld ki azonnal!” kategória a vállalkozások számára nem létezik."

Na most:
1) a fogyasztóvdelmi törvény mindenkire egyformán vonatkozik, legyen cég vagy magánszemély, ha vásárlásra adja a fejét, akkor fogyasztó lesz és mindegy a jogi állapota
2) a megfelelő laptopot a megfelelő boltban kell megvásárolni és akkor a garanciával sem lesz semmi probléma
3) ha elromlott-cseréld-ki-azonnal szövvegel jönne valaki hozzám, azt hiszem udvadiasan és határozottan tudtára adnám, hogy a világ nem egészen így működik, s talán sosem működött így. vannak ugye garanciális feltételek, no meg aztán tisztesség és udvariasság is :)
4) nem akarok kekeckedni, de így ez a fogyasztóvédelem téma eléggé sántít és a garanciális ügyintézés is jócskán kimaradt belőle.

továbbá a véleményem szerint a cégvezetőnek semmi dolga a számítástechnikával azon túl, hogy használja, mint felhasználó. Azért van rendszergazda, azért van számítógépbolti eladó. Ugyanis ha mindenki értene a számítástechnikához akkor a kólaautomata mintájára laptopautomatákat is be lehetne üzemelni.

Hát még jó, hogy a világ nem ilyen egyszerű :)

Aki laptopot akar venni, az konzultáljon szakemberrel, ha lehet ne csak egyel.

Bejegyzés: Tanácsok laptop vásárlás előtt állóknak

Vidi Rita · http://www.hosnok.hu 2009.02.01. 09:06:50

István, dehogy voltál bunkó!
Köszönöm az értékes tapasztalataid megosztását!

Az akkumulátorokkal kapcsolatban tervezem az anyag bővítését, kockáztatva, hogy túl sok lesz a száraz infó :)

Plusz a hibernálás-készenlét közti különbségre is felhívom a figyelmet. (A hibernálást nem akartam bővebben magyarázni ebben az anyagban, de majd átmásolom a felhasználó-update tananyagból, mert végül is úgy a legkorrektebb!)
Köszi a tippeket:)

Bejegyzés: Tanácsok laptop vásárlás előtt állóknak

Rival · http://www.rivalcomp.hu 2009.01.31. 23:46:21

István voltam egyébként, meg bunkó... mert csak utólag láttam, hogy a nevem RivalComp, és honnan tudnád. De még így se, de mindegy... :)

Bejegyzés: Tanácsok laptop vásárlás előtt állóknak

Rival · http://www.rivalcomp.hu 2009.01.31. 23:35:29

Szia Rita!

Mostanában annyi időm sincs, hogy a nyálamat lenyeljem, úgyhogy a SEO blogot is hanyagolni vagyok kénytelen. Mivel épp a weboldalamat kalapáltam, és átfutottam Kartal felett, gondoltam megnézem, mizújs errefelé.

El is olvastam gyorsan ezt az első cikket. Korrekt, és szinte minden kényes kérdést érint, ami notebook vásárláskor előjön.

Két apró dologban pontosítanám. Az első a notebook leállítására vonatkozó rész: azt írtad, hogy előnyösebb leállítani, mert nem tesz jót a standby és a hibernált üzemmód alatti aktív memória és merevlemez állapot. Vitába szállnék, ugyanis Standby üzemmódban az alaplapon csak az aktuális állapot fenntartásáért felelős területek maradnak áram alatt (pl. RAM), így a kijelző, a merevlemez, a különböző USB-s eszközök nem. A hibernált állapot azonban szinte semmiben nem különbözik a kikapcsolt állapottól, csak annyiban, hogy a normál rendszerindítás helyett az operációs rendszer a hibernáláskor a merevlemezre mentett állapotot (video- és rendszermemória tartalma, csatlakoztatott eszközök, stb.) tölti vissza. Tehát hibernált állapotban akár az akkumulátort, az alaplapot és a merevlemezt is kiveheted (tökmindegy, csak bekapcsoláskor pont ugyanaz legyen a hardver :). Standby üzemmódban persze ezeket nem teheted meg, és az akkut sem veheted ki, ha nincs a táp bedugva. Ebben az üzemmódban -mivel áramfelvétel van- az akku is merül.

Én évek óta használok egy régi, de megbízható Toshiba Portege R100-as gépet. Szinte mindig hibernálom (be van állítva, hogy a fedél zárásakor ezt tegye). Ha csak egy hét múlva kapcsolom be (ami azért ritkán fordult elő :), se az akku nem merült, és ugyanaz az állapot fogad, amit kikapcsoláskor hagytam. Néha persze muszáj rendesen leállítani, hiszen hiába van kikapcsolva fizikailag, logikailag a rendszer még mindig aktív, és ha az utolsó rendszerindítás óta eltelt időt lekérdezed, bizony az több hetet is mondhat.

Az állandó tápon levéssel sem egyezik a tapasztalatunk. Itt is ugyanaz a helyzet, mint pl. a mobiltelefonnal: az állandó töltés/csepptöltés szépen lassan kinyírja az akkut. Ez hatványozottan igaz a régebbi NiMH és NiCD akkukra. Számtalan helyen jártam, ahol arra panaszkodtak, hogy csak fél órát bírja az akku. Első kérdésem: állandó töltőn van? A válasz igen. Átolvastam különböző szakirodalmakat is az akkuk kezelésével, tárolásával kapcsolatban, és voltak meglepő dolgok is: pl. ha huzamos ideig akarod tárolni az akkut, merítsd le 40%-ig, és tedd be a hűtőszekrénybe (de ne a fagyasztóba! :). Így az önkisülés veszélye a legkissebb, mely inkább a Li-Ion és Li-Poly akkukat fenyegeti, hiszen ezeket tilos teljesen kisütni (ezért is van általában az akkukban és a notikban is védelem, mely nem engedi egy bizonyos minimumnál lejjebb merülni). A memóriaeffekt miatt a régebbi NiMH és NiCD akkukat célszerű volt kimerülésig használni, és teljesen feltölteni, míg a LiIon és LiPoly aksik bírják az össze-vissza töltögetést, csak a lényeg, hogy ne folyamatos töltőn lógjanak. Ha erről van szó, inkább ki kell venni a gépből.

Na, szép álmokat! :)

Bejegyzés: Tanácsok laptop vásárlás előtt állóknak

Vidi Rita · http://www.pckommando.com 2008.10.18. 17:19:27

Nem szeretnék sértő lenni Simon, de légyszíves válogasd meg a szavaidat! A véleményedet tiszteletben tartom, de a szóhasználatod itt nem divatos. Kösz a megértést!

Bejegyzés: Mit szabad és mit nem a gyerekeknek?

simon 2008.10.18. 15:59:32

Ja azt kihagytam hogy logikus azis hogy egy 6-7 éves meg nem fog biztos sillent hill-ezni!


Bejegyzés: Mit szabad és mit nem a gyerekeknek?

simon 2008.10.18. 15:57:27

Ez baromság itt most 13-14 éves gyerekekrol beszéltek vagy 6-7 mert logikus hogy egy 14-éves gyerek nem veszéjes semmijen játék mert épeszujen tud gondolkodni és tudja hogy csak egy játék!én pl 13-éves vagyok és már 3x kivittem a sillent hill 4-et és semmi hatása nem volt rám!Na enyi ez egy kurva nagy hulyeség!!!!

Bejegyzés: Mit szabad és mit nem a gyerekeknek?

ZoliTesó · http://www.fogaddel.hu 2008.07.21. 11:16:50

Kedves Tünde!

Szegeden élek, egy számtech cégnél dolgozom mint nyomtatóspecialista és hardveres, tehát van rálátásom a dolgokra.

Rita ezt írta "fehéren-feketén":

"...egy másik számítástechnikai boltban egy vevő véletlenül DDR2-es RAM-ot vett, de otthon rájött, hogy DDR1-est kellett volna. Még aznap visszavitte a boltba, ahol vette, de nem segítettek rajta. Nem cserélték be, nem adták vissza a pénzt, nem szereztek neki megfelelő memóriát."

Lehetett úgy a történet, ahogyan Rita leírta. Ferdíthetett az Ügyfél is, akár.

De! Rita egyrészt tisztességesen járt el, mert kártalanította a Vevőt, másrészt itt nyilvánosan nem fedte fel az "egy másik számítástechnikai boltban" c. objektumot.
Ez így teljesen korrekt.

Furcsa, hogy így ráharaptál a történetre...legalábbis nekem.

Akár szakemberként, akár magánvevőként már én is voltam olyan helyzetben, mint, amit Rita leírt.
A Cégek többségénél NEM veszik vissza a hibásan kiválasztott terméket. Esetleg levásárlást ajánlanak. A Multikról pedig ne is beszéljünk...

Ráböngésztem a honlapotokra...javaslom, keressetek egy hozzáértő honlapkészítőt. Én nem vagyok az. De szemem az van.

Üdv!
Zt

Bejegyzés: Boldog Vásárló Garancia

ZoliTesó · http://www.fogaddel.hu 2008.07.21. 10:17:28

Szia Rita!

Ha megengeded, akkor kiegészítenélek.

Szélessávú internet...kábelmodem, vagy ADSL modem. Onnan is bejöhet a túlfeszültség.

Ergo: ADSL modemből is ajánlott kihúzni a bemenő telefon vezetéket, plusz kihúzni a modem tápegységét a konnektorból.
Kábelmodemből pedig érdemes kitekerni a bejövő koaxkábel F-csatlakozóját és szintén áramtalanítani.

Friss példa: Szeged-Belvárosában a csapkodó ménkű elvitte egy Ügyfelem gépében az alaplapot, a router/switch két portját, illetve magát a kábelmodemet. Fordított sorrendben. Tehát a koaxkábel felől jött a csapás.

Üdv és szép időt!
Zt

Bejegyzés: Hogyan kedveskedjünk a számítógépünknek nyáron?

Vidi Rita · http://www.viruskommando.hu 2008.06.11. 20:03:34

Szia Pisti:)

Örülök, hogy megoldódott!

A mozillánál be lehet állítani, hogy a különböző fájlokat hogyan kezelje, esetleg ez lehetett a gond forrása, hogy az volt beállítva, hogy ne megnyissa, hanem letöltse...

De a lényeg, hogy már oké a dolog.


Bejegyzés: A GYORS számítógépek 7 titka - letölthető a tanulmány

gpisti 2008.06.10. 14:17:58

...Érdekes az "új"ie 7-tel ( amit már letöröltem volt ) egyből bejött ??? Úgyhogy bocsi a zavarásért.
Üdv. Gábor I.

Bejegyzés: A GYORS számítógépek 7 titka - letölthető a tanulmány